Ευχές για τη νέα χρονιά με το γούρι του 2024

Άρθρο που δημοσιεύτηκε στο: 13 Μάρ 2024
Wishes for the new year with the 2024 charm
Όλα Νεα

Το γούρι της KALFIDIS Jewellery για το 2024

Σχεδιάσαμε το γούρι για το 2024 και το χαρίζουμε στους πελάτες μας!

Νέα χρονιά, νέα αρχή! Ο σπόρος ως αφετηρία μιας δημιουργικής διαδικασίας και ως ευχή για καρποφορία. Ευχόμαστε ότι «σπείρατε» να «ανθίσει» το 2024!

Καθώς πλησιάζει το νέο έτος, τα γούρια πρωταγωνιστούν στις λίστες δώρων, ως ένας τρόπος για να ευχηθούμε καλή τύχη και ευημερία για τη νέα χρονιά στους αγαπημένους μας.

Η παράδοση του γουριού της Πρωτοχρονιάς είναι μια πανάρχαια συνήθεια που συναντάται σε πολλούς πολιτισμούς. Η αρχαία Ελλάδα ήταν ένας από τους παλαιότερους πολιτισμούς που χρησιμοποιούσαν γούρια. Στην ελληνική μυθολογία, η τύχη συνδέθηκε συχνά με συγκεκριμένες θεότητες, όπως η Τύχη, και ο Αγαθός Δαίμων, ένα προσωπικό πνεύμα φύλακας. Οι άνθρωποι φορούσαν συχνά φυλαχτά που έφεραν τα σύμβολα αυτών των θεοτήτων για να προσελκύσουν την εύνοιά τους.

Γούρια και συμβολισμοί

Ρόδια, πέταλα και μάτια είναι μερικά από τα κυρίαρχα σύμβολα της Πρωτοχρονιάς.

Το ρόδι ήταν σύμβολο γονιμότητας και αφθονίας, που χρησιμοποιούταν συνήθως στην Αρχαία Ελλάδα. Συχνά απεικονιζόταν σε έργα τέχνης και κοσμήματα, ενώ χρησιμοποιήθηκε ως κοινό μοτίβο σε νομίσματα, αγγεία και άλλα αντικείμενα. Οι άνθρωποι τοποθετούσαν επίσης ένα ρόδι στην είσοδο ενός νέου σπιτιού για να φέρουν καλή τύχη και ευλογίες στους ενοίκους του σπιτιού. Οι σπόροι του ροδιού και το χρώμα τους συνδέονται με την αφθονία και την επιτυχία.
Ένα από τα πιο συνηθισμένα γούρια είναι και το πέταλο του αλόγου. Θεωρείται σύμβολο καλής τύχης, που προστατεύει από το κακό το μάτι. Παλιά πίστευαν ότι το πέταλο φέρνει τύχη γιατί είναι σιδερένιο και οι μαγικές δυνάμεις δεν μπορούν να περάσουν το κρύο μέταλλο. Όταν κάποιος έβρισκε ένα πέταλο στον δρόμο, θεωρούταν πολύ τυχερός. Το πέταλο το κρεμούσαν στη μέσα μεριά της εξώπορτας του σπιτιού τους, συνήθως με το άνοιγμα προς τα επάνω, για να συγκεντρώνονται εκεί η ευτυχία και η καλή ενέργεια.

Τα γούρια εξακολουθούν να είναι δημοφιλή, προσθέτοντας μια πινελιά μαγείας στο νέο ξεκίνημα. Σήμερα τα γούρια συνδυάζουν τα κλασικά σύμβολα με νέα υλικά και σύγχρονες σχεδιαστικές προσεγγίσεις.

Επισκεφθείτε το e-shop μας και δείτε τη μεγάλη μας συλλογή σε διακοσμητικά, επιτραπέζια ή κρεμαστά γούρια.

Κοινοποίηση: