Marco Bicego: Η πρόκληση της δημιουργίας

Άρθρο που δημοσιεύτηκε στο: 20 Νοέ 2019
Marco Bicego: The Challenge of Creation
Όλα Νεα

Ο Marco Bicego δημιούργησε την πρώτη του συλλογή το 2000. Το ταξίδι του, όμως, στον κόσμο του κοσμήματος είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα, όταν, περνώντας την παιδική του ηλικία στην οικογειακή επίχειρηση, μυήθηκε στα μυστικά της με τον πιο άμεσο τρόπο.

Σήμερα η εταιρεία του αποτελεί λαμπρό παράδειγμα του αυθεντικού ιταλικού στυλ και των παραδοσιακών τεχνικών της κοσμηματοποΐας. Με έδρα στη βορειοανατολική Ιταλία, την «καρδιά» των κατασκευαστών κοσμημάτων της χώρας, η εταιρεία απασχολεί πάνω από 100 άτομα, χωρίς να ληφθεί υπόψη το προσωπικό της σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η σχέση του ίδου με τη δουλειά του είναι στενή και απόλυτη. «Είναι οι ρίζες μου, η ίδια η ψυχή μου, αυτή που με ενώνει με την οικογένειά μου και μου δίνει δύναμη να δημιουργώ», μας λέει. Έμπνευση του δίνει η φύση, με την οποία ήταν πάντοτε ιδιαίτερα δεμένος, δίνοντας του χαρά και γαλήνη. Δεν είναι τυχαίο που στη δουλειά του πρωταγωνιστούν φυσικά και ακανόνιστα σχήματα, αυτό που ο ίδιος ονομάζει η τελειότερη ατέλεια της φύσης. Για τον Marco Bicego ένα κόσμημα, πέρα από μόδα, πρέπει να είναι όμορφο, αναγνωρίσιμο και διαχρονικό. «Δεν μου αρέσει η ομοιομορφία και κάτι που ακόμα με γοητεύει στη δουλειά μου είναι ότι δεν έχω βαρεθεί ακόμη τα κοσμήματά μου. Κάθε φορά γεύομαι τα συναισθήματα που πηγάζουν από τη δημιουργία ενός χειροποίητου κομματιού, την ιστορία του και την εμπειρία που κρύβει μέσα του» , δηλώνει. 

Στις συλλογές του που είναι αφιερωμένες στις έγχρωμες πολύτιμες πέτρες, όπως η Jaipur και η Paradise χρησιμοποιεί μια «βροχή» από τουρμαλίνες, τοπάζια και αμέθυστους, συχνά σε ακανόνιστα σχήματα και διάφορα χρώματα, δημιουργώντας μια εκπληκτική αντίθεση με τον κίτρινο χρυσό, ενός άλλου χαρακτηριστικού στοιχείου των κοσμημάτων του. «Ο κίτρινος χρυσός είναι το DNA της εταιρείας μας. Παρόλο που πολλοί πιστεύουν ότι είναι παλιομοδίτικος, εγώ τον βρίσκω συναρπαστικό και εξαιρετικά μοντέρνο, χάρη στην παραδοσιακή τεχνική bulino, την οποία χρησιμοποιούμε σε όλα μας τα κοσμήματα», εξηγεί. Mε παρουσία σε ολόκληρο τον κόσμο, από την Ευρώπη και τις Η.Π.Α. μέχρι την Ιαπωνία, ταξιδεύει πολύ βρίσκοντας την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με διαφορετικούς πολιτισμούς, ωριμάζοντας ως σχεδιαστής και επιχειρηματίας.

Από αυτή τη μεγάλη εμπειρία πηγάζει και η πεποίθησή του ότι κάθε γυναίκα πρέπει να είναι ελεύθερη να δημιουργήσει το δικό της Marco Bicego στυλ. «Ο τρόπος που κάθε γυναίκα φοράει τα κοσμήματά της είναι τελείως προσωπικός και αντανακλά την προσωπικότητα και τον τρόπο ζωής της. Το μεγαλύτερο λάθος για εμένα είναι να ακολουθεί κάποιος τις τάσεις τις μόδας, αντί να βρει αυτό που του αρέσει και τον εκφράζει. Οι τάσεις δεν έχουν προσωπικότητα» .

Ο Marco Bicego είναι ένας καλλιτέχνης και επιχειρηματίας παθιασμένος με τη δουλειά του. «Βασιζόμαστε στην ιδιομορφία των κοσμημάτων μας, στην ποιότητα της τέχνης μας και στην ομορφιά των πολύτιμων λίθων. Προσπαθούμε για το καλύτερο, ώστε να προσφέρουμε στους πελάτες μας μια πολύτιμη εμπειρία, εξασφαλίζοντας και υποστήριξη μετά την πώληση, χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό. Όπως κάθε κόσμημα είναι μοναδικό, έτσι και ο πελάτης που το αγοράζει αξίζει ιδιαίτερη προσοχή και σεβασμό.

Πέρα απ' αυτά όμως αγαπώ την πρόκληση της δημιουργίας, η οποία εκπορεύεται από ένα εσωτερικό συναισθηματικό μονοπάτι, που μετατρέπει, τελικά, μια δημιουργία σε κόσμημα που αρέσει στις γυναίκες και τους γεννά την επιθυμία να το φορούν όλη μέρα. Αυτό είναι για εμένα η απόλυτη ικανοποίηση».

Κοινοποίηση: