Υψηλή ωρολογοποιία με την υπογραφή της Montblanc

Άρθρο που δημοσιεύτηκε στο: 26 Απρ 2023
High-end Watchmaking with the Montblanc Signature
Όλα Νεα
Καλωσορίζουμε τα ρολόγια της Montblanc στα καταστήματά μας!Η Montblanc, το απόλυτο και διασημότερο brand επιχειρηματικού δώρου, συνώνυμη με την άριστη ποιότητα και την πολυτέλεια, μετρά πάνω από 160 χρόνια ιστορίας στην υψηλή ωρολογοποιία.
Η ιστορία:

Η ιστορία των ρολογιών της Montblanc είναι συνδεδεμένη με το θρυλικό ελβετικό brand Minerva. Το 1858, ο Charles-Yvan Robert ίδρυσε το εργαστήριό του στo Villeret, ένα μικρό ελβετικό χωριό στα βουνά Jura, σηματοδοτώντας την αφετηρία της ιστορικής εποχής της Minerva, ενός brand που έγινε συνώνυμο της δημιουργίας χρονογράφων υψηλής πιστότητας.
Μέχρι τη δεκαετία του 1880, η Minerva κατάφερε να καθιερωθεί στον χώρο της ωρολογοποιίας, δημιουργώντας καινοτόμα ρολόγια τσέπης στα οποία αντικαθιστά τον παραδοσιακό στροφέα περιέλιξης με την κορώνα. Στη συνέχεια, η εταιρεία στρέφεται προς τον χρονισμό ακριβείας και εξειδικεύεται στην κατασκευή επαγγελματικών ρολογιών τσέπης και χρονoμέτρων. Λίγα χρόνια αργότερα, η Minerva εφηύρε έναν από τους πρώτους χειροκίνητους χρονογράφους monopusher, τον calibre 13.20, ενώ μια δεκαετία αργότερα, παρουσίασε τον θρυλικό calibre 17.29, έναν από τους λεπτότερους χρονογράφους monopusher, ύψους μόλις 5,6 mm.
Η Montblanc αναλαμβάνει να συνεχίσει την παράδοση της Minerva, δημιουργώντας τις χειροποίητες συλλογές ρολογιών της στα αυθεντικά εργαστήρια στο Villeret. Κάθε εξάρτημα των ρολογιών κατασκευάζεται και διακοσμείται στο χέρι, συμπεριλαμβανόμενου και του τροχού ζυγοστάθμισης. Πρόκειται για ένα από τα λίγα εργαστήρια παραγωγής ρολογιών στον κόσμο που διαθέτει την τεχνογνωσία για την χειροποίητη κατασκευή τροχού ζυγοστάθμισης, βασίζοντας την ακρίβεια σε καλά εκπαιδευμένα μάτια και όχι σε σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα.
Οι διαχρονικές συλλογές της Montblanc γεφυρώνουν τη βαριά κληρονομιά του παρελθόντος με τον σύγχρονο και μοντέρνο σχεδιασμό σε τέσσερις ξεχωριστές εκδοχές: Star Legacy, 1858, Bohème και Heritage.
Επισκεφθείτε το e-shop μας και δείτε τα signature ρολόγια Montblanc.
Φωτογραφία: www.montblanc.com
Κοινοποίηση: